Pas Indianas dhe Kentakit, dalin rezultatet e Vermontit

LAJME

Presidenti amerikan, Donald Trump, njëherësh kandidat i Partisë Republikane për të parin e Shtëpisë së Bardhë, ka fituar në shtetin e Kentakit.

Sfiduesi i tij demokrat, Joe Biden, ka fituar në Vermont.

Indiana, prej nga vjen zëvendëspresidenti aktual, Mike Pence, është shteti i parë federal që i ka mbyllur vendvotimet në disa prej rretheve. Aty ka fituar po ashtu Presidenti Trump.

Indiana ka 11 vota elektorale, ndërsa Kentaki tetë.

Për të fituar zgjedhjet, njëri nga kandidatët – Donald Trump ose Joe Biden – duhet të sigurojë 270 vota elektorale.