Joe Biden arrin fitore në Arizona

LAJME

Demokrati Joe Biden ka fituar Arizonën dhe 11 votat e saj elektorale, duke marrë një ndër shtetet më të rëndësishme, të cilin Donald Trump e fitoi katër vjet më parë dhe i cili po ashtu mund të ndihmojë në përcaktimin e fituesit.

Fitorja nga Biden ishte një goditje e madhe për shanset e Trump për rizgjedhje. Arizona ka mbështetur një kandidat demokrat për president vetëm një herë në 72 vitet e fundit.

Fushata e Biden ishte përqendruar në Arizona, ku duhet përmendur ndryshimet demografike që ndodhën, banorë të rinj dhe rirreshtime larg republikanëve nga votuesit kryesorë të periferisë, raporton Klan Kosova.