Biden formon një ekip prej 12 personave për të luftuar Covid-19

LAJME

Presidenti i zgjedhur i SHBA-së Joe Biden vendosi sot formimin e një komisioni prej 12 anëtarësh si përparësinë e tij të parë, i cili do të ketë vetëm një detyrë – të gjejë një mënyrë për Amerikën për të luftuar virusin pandemik të koronës.

Ekipi i Biden për luftën kundër COVID-19 do të drejtohet nga tre bashkëpresidentë – Vivek Marty, David Kessler dhe Marcella Nunez-Smith – të cilët kanë biografi pozitive në fushën e virologjisë.

“Unë nuk do të kursej veten për ta kthyer tërë situatën me virusin korona,” tha Biden, raporton Reuters.

Gjatë kampanjës, kandidati demokrat kritikoi Donald Trump në disa raste për shkak të mënyrës se si ai merret me virusin korona, i cili deri më tani ka marrë më shumë se 237,000 jetë në Shtetet e Bashkuara.

Javën e kaluar, Shtetet e Bashkuara regjistruan një numër rekord të rasteve në shtatë ditë, duke e çuar numrin e të infektuarve në 10 milion që nga shpërthimi.